stock-photo-16942687-agriculture

Utilizarea in siguranta a pesticidelor

Multe pesticide sunt periculoase, dar toate pot fi manipulate fara vreun pericol pentru sanatatea oamenilor si animalelor prin luarea de masuri de siguranta corespunzatoare. Acestea trebuiesc intocmai respectate.
Pericolele la care sunteti supusi in cazul contactului cu un pesticid variaza in functie de modul sau de formare: solutie, gaze, praf, etc – si cu modul de administrare – spray, praf sau gaz.
Solvent sau dispersat, agentul pesticid este de multe ori daunator si poate constitui un pericol mai mare decat alte pesticide, de exemplu benzen, tetraclorura de carbon.
Unele formule de pesticide prezinta de asemenea pericol de incendiu sau explozie, in consecinta trebuie manipulate cu mare grija.
Este esential, prin urmare, sa se stabileasca pericolele specifice ale tipurilor de pesticide care urmeaza sa fie manipulate, astfel incat pot fi luate masuri de precautie.
Primul pas vital si inainte de orice este manipularea pesticidelor conform indicatiilor inscrise pe eticheta.
Nu folositi un pesticid in cazul in care ambalajul nu este etichetat in mod corespunzator cu detalii ale continutului si precautii care urmeaza sa fie luate.
Acest cod de buna practica in utilizarea pesticidelor este orientat in principal spre aplicarea pe camp de pesticide, in cazul in care experienta a demonstrat prezenta de cel mai mare pericol.
Atunci cand sunt manipulate pesticidele in situatia de laborator, masurile de precautie luate in mod obisnuit cu produse chimice toxice se aplica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *