Unde depozitati si de unde cumparati porumbul

1226072_ear_of_corn Daca va decideti sa cumparati porumbul din magazine, asigurati-va ca acesta este proaspat si ca a fost depozitat in spatii racoroase. Acest lucru este cel mai important deoarece zaharul din amidon se transforma in amidon imediat daca este tinut catusi de putin la caldura.

Pentru a se verifica daca un porumb este proaspat, se apasa cu varful unui deget o boaba de pe stiulete, aceasta lasand o zeama laptoasa. Daca a iesit aceasta zeama inseamna ca porumbul este proaspat si este impetuos sa il consumati in aceiasi zi. Daca vreti sa-l mai tineti cateva zile la frigider va trebui sa il inveliti cu frunzele lui naturaole si s-l bagati intr-o punga de plastic inchisa etans. In ultimii ani, porumbul proaspat nu se prea gaseste de cumparat in magazine, acesta putand fi achizitionat la conserva. Acest lucru este foarte convenabil pentru majoritatea oamenilor insa trebuie sa va uitati obligatoriu pe cutia metalica la compozitia conservei. Aceasta trebuie sa contina doar boabele de porumb, sare si sucul propriu, in nici un caz alte compozitii. In cazul in care vedeti ca porumbul a stat in soare, chiar daca el este in conserva, nu este indicat sa il cumparati.

In ultimii ani porumbul s-a modificat genetic de atatea ori asa ca nu se poate sti exact ce mancam atunci cand il cumparam din magazine. Tocmai de aceea este indicat ca acesta sa se cumpere de la taranii care isi vand produsele in piata sau sa il cultivati in propria dumneavoastra gradina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *