1355997_apples_3.jpg

Tolerante de calibru la mere

Pentru toate categoriile este permisa o toleranta totala de 10 % din numarul sau din greutatea fructelor care nu indeplinesc cerintele privind calibrul. Aceasta toleranta nu poate fi extinsa astfel incat sa includa produsele cu un calibru de:

• cel putin 5 mm sub diametrul minim, in cazul in care calibrul este determinat pe baza diametrului;

• cel putin 10 g sub greutatea minima, in cazul in care calibrul este determinat pe baza greutatii.

Dispozitii privind prezentarea. Omogenitate

Fiecare colet trebuie sa aiba un continut omogen si sa nu cuprinda decat mere de aceeasi origine, soi, calitate si calibru (daca se impune calibrarea) si cu acelasi grad de maturitate. De asemenea, pentru categoria Extra, se impune omogenitatea din punctul de vedere al coloratiei. Ambalajele in care sunt puse merele pentru comercializare, avand o greutate neta de maximum 5 kg, pot contine amestecuri de mere din diverse soiuri, cu rezerva ca acestea sa fie omogene in ceea ce priveste calitatea si, pentru fiecare soi prezent, in ceea ce priveste originea, calibrul (daca se impune calibrarea) si gradul de maturitate. Partea vizibila a continutului coletului trebuie sa fie reprezentativa pentru intregul continut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *