Tehnologia culturii porumbului zaharat

1358323_kernels Persoanele care cultiva frecvent porumb zaharat stiu ca acest lucru se face numai prin semanat, direct in camp. Terenul unde urmeaza a fi plantat trebuie sa fie extrem de fertil, textura sa se prezinte mijlocie, PH-ul acestuia sa fie egal cu 7, sa aiba o sursa de irigatie tot timpul si chiar mai multe daca terenul se intinde pe o suprafata mai mare si sa fie cat mai plan posibil.

Cel mai bine este ca inainte sa se cultive aceasta cereala, pe terenul pe care urmeaza a fi pus sa fi fost plantati in trecut cartofi, legume sau cereale paioase. Terenul se va pregati inca de toamna si tot atunci se va curata foarte bine solul de cultura anterioara care s-a dezvoltat acolo. Cu ajutorul unui disc se va afana terenul, executandu-se cu grija nivelarea de explotare. Fertilizarea se va face natural cu ajutorul gunoiului de grajd, dupa care se va face o aratura de aproximativ 30 de centimetri. Primavara terenul se va semana.

Daca cunoasteti bine terenul unde urmeaza a cultiva aceasta cereala si stiti ca este deseori atacat de catre daunatori, este bine sa aplicati un tratament inainte de semanare. Acesta se poate aplica prin discuire, cumparand de la magazinele de specialitate o substanta care se numeste Sintogrill Super. La cultura de porumb solul nu se erbicideaza deoarece acest lucru cauzeaza intarzierea dezvoltarii plantelor. De asemenea, daca cultura se iriga prin rigole este bine ca pamantul sa se modeleze in straturi inalte cu o latime mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *