1325794_white_grapes_on_vine.jpg

Soiuri de struguri pentru vinuri albe – partea 1

1. Aligote. Este un soi de mare productie, raspandit in toate podgoriile din Moldova, incepand de la Iasi si pana la Odobesti si chiar si inrestul tarii. Strugurii au forma cilindrica, cu boabe sferice, de culoare verde-galbuie, ruginite pe partea dinspresoare. Da productii mari de struguri si vinuri destul de apreciat. Este un soi sensibil la mucegai.

2. Feteasca alba. Este unul din cele mai vechi soirui romanesti, raspandit cu precadere in toate podgoriile din Moldova si Transilvania, unde produce cele mai echilibrate vinuri. Strugurii sunt cilindrici, cu boabele rotunde, mici, colorate verde-galbui. Da productii mijlcii de struguri si vinuri de aleasa calitate.

3. Feteasca regala. Este un soi foarte valoros, atat prin productia sa ridicata, cat si prin calitatea vinurilor sale. S-a raspandit in Transilvania si Moldova. Strugurii sunt cilindrici, cu boabele sferice. Da productii din din cele mai ridicate si vinuri de o calitate exceptionala.

4. Riesling italian. Unul din cele mai raspandite soiuri din tara noastra si din lume, dand vinuri superioare, in orice podgorie. Strugurii sunt cilindrici, cu boabele mici, rotunde. Se recomanda pentru toate zonele tarii, atat pentru productia sa ridicata, cat si pentru calitatea aleasa a vinurilor sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *