Siropul de porumb

857987_corn Majoritatea medicilor din Romania si din alte tari din jurul ei recomanda persoanelor care vor sa isi dezvolte un corp sanatos sau celor care sunt predispusi la ingrasare sa consume siropul de porumb in loc de apa de la robinet.

Acesta se face din amidonul de porumb si contine cantitati variabile de maltoza si de oligozaharide, in functie de cat de concentrat este siropul pe care il consumati. In afara de faptul ca se foloseste pentru cei care vor sa slabeasca, siropul de porumb mai poate fi utilizat si ca substitut pentru anumite alimente. Acesta adauga volum, previne cristalizarea zaharului, inmoaie textura si concentreaza aroma. In trecut acest sirop se prepara prin combinarea amidonului de porumb cu acid clorhidric diluat, amestecul incazindu-se sub presiune. In zilele noastre se foloseste alta metoda, mai exact prin adaugarea primei enzime si a amilazei cu apa.

Utilizarile acestuia sunt cel mai mult in domeniul alimentar, folosindu-se ca agent de ingrosare, ca indulcitor sau ca un umectant. In Statele Unite ale Americii pretul zaharului este foarte ridicat din cauza productiei mici de trestie de zahar si siropul de porumb este mai putin costisitor, achizitionandu-se pe scara larga, atat de catre oamenii simpli cat si de catre fabricile care produc produse de patiserie. Acesta se adauga in majoritatea bomboanelor, in prajituri, gogosi, clatite, in bauturi alimentare sau in sucuri de fructe. De asemenea, siropul de porumb daca este amestect cu apa, zahar si crema de tartru, poate fi folosit pentru a se fabrica sticla de zahar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *