576231_corn_thumb.jpg

Reproductia porumbului

Reproducerea porumbului se face inca din timpul preistoric, cu timpul ajungandu-se la instalatiile mari de reproducere care produc urechi cat mai largi. Reproducerea moderna a inceput de la persoane care se ocupau cu acest domeniu. Acestia au selectat soiuri foarte productive in domeniile lor, pentru ca mai apoi sa vanda semintele reiesite din acestea altor agricultori.

In anii 1860 existau doi mari reproducatori de porumb, respectiv Dent Galben Reid si James L. Reid. Acestia au depus foarte mari eforturi in a se remarca in domeniul cu care se ocuapu si au avut un nemaipomenit succes. In general toate eforturile lor s-au bazat pe selectia de masa. Mai tarziu acestia au incercat sa reproduca urechile la selectiile de rand. Toate programele de reproducere au fost sponsorizate de Universitatea Statului, acest lucru fiind deosebit de important in dezvoltarea si in introducerea de hibrizi noi. Compania Pioneer din Statele Unite ale Americii a fost consacrata in acest domeniu, aceasta producand porumb hibrid, lucru care a dus la dezvoltarea reproducerii pe termen lung.

Porumbul face parte dintre cele unsprezece culturi modificate genetic si cultivate comercial in anul 2009. In acest sens, majoritatea porumbului care a crescut in Statele Unite le Americii si in Canada in anul 1997, respectiv un procentaj de aproximativ 85% a fost modificat genetic in acest an. Porumbul a fost cultivat comercial in Brazilia, Argentina, Canada, Filipine, Spania, Africa de Sud si pe o scara putin mai mica in Portugalia, Egipt, Honduras si Republica Ceha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *