Proprietatile de baza ale porumbului

1064308_corn Porumbul provine din America Centrala si este una dintre cele mai vechi cereale din intreaga lume. In zilele noastre, alaturi de grau este cea mai cultivata cereala.

O singura portie de boabe de porumbi de aproximativ 150 de grame aduce organismului uman un aport de 25% din necesarul zilnic de vitamina B1 si 20% din vitamina C si din fibre. Boabele de porumb mai contin pe langa toate aceste elemente esentiale pentru ca un organism uman sa functioneze perfect si acid folic, fosfor, magneziu sau vitamina B5. Cu toate acestea principalele contributii aduse de porumb asupra corpului nostru sunt acidul folic si fibrele. Toate aceste elemente ajuta la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos, poate ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer, mai ales cel de plamani si actioneaza mult mai bine decat lecitina la lacunele de memorie. De asemenea, boabele de porumb consumate in cantitati mai mari si la perioade mai dese, ajuta la cresterea nivelului de energie din organism si ajuta tranzitul intestinal.

Continutul caloric al unei portii de 100 de grame de boabe de porumb este de 97 de kilocalorii. Porumbul se gaseste si sub forma de cereale, acestea fiind in general consumate de cei mici dimineata impreuna cu lapte, de catre persoanele predispuse la ingrasare sau celor care vor sa tina o dieta de slabire sanatoasa si eficienta. In cazul in care aveti de unde cumpara porumb violet, trebuie sa stiti ca acesta contine de doua ori mai multe proprietati nutritive decat porumbul alb sau cel galben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *