Porumbul albastru

886281_colorful_corn_2 Porumbul albastru mai este cunoscut si sub denumirea de porumbul Hopi. Acesta se cultiva in general in Mexic sau in Statele Unite ale Americii, in special in Arizona sau in New Mexico.

In aceste tari din porumbul albastru se face painea Piki. De asemenea, din acesta se face faina de porumb albastra care se foloseste la anumite prajituri sau produse de patiserie. Datorita faptului ca aceasta faina este deja dulce, este un produs perfect pentru persoanele care sunt la regimuri si diete alimentare, nemaiadaugandu-se zahar. In majoritatea preparatelor culinare mexicane se foloseste acest tip de porumb. In plus, fata de celelalte soiuri de porumb acesta contine mult mai substante nutritive. Acesta are un indice glicemic mult mai mic decat porumbul alb si contine proteine cu aproximativ 20% mai multe fata de porumbul galben. Cand porumbul albastru se foloseste la prepararea tortillei, se produce un gust mult mai dulce decat porumbul alb sau galben si este o sursa de proteine mult mai completa.

In afara de utilizarea sa in preparatele culinare, porumbul albastru poate fi folosit si pentru producerea altor produse precum chips-urile sau clatitele albastre. O societate din Statele Unite ale Americii denumita Arrowhead Mills, proceseaza anual aproape un milion de lire sterline de porumb albastru. De asemenea, in Mexic se mai gasesc cateva fabrici de acest gen care produc milioane de euro anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *