Patul de porumb

1299997_dried_material Patul de porumb mai este denumit in cultura populara si porumbul lumare. Acesta este un bob de cereala prelucrat din porumbul care se recolteaza cel mai devreme iar urechile lui sunt imature si foarte mici.

Acesta se poate manca atat in stare cruda cat si fiert. De asemenea, de obicei acesta se consuma in combinatie cu porumbul matur care este prea tare pentru consumul uman. Cel mai frecvent acest tip de mancare se pregateste in Thailanda sau in alte parti ale Asiei. Pentru producerea acestui tip de porumb care se recolteaza foarte repede, se pot folosi doua metode, fie ca o cultura primara fie ca una secundara. In metoda culturii primare este ales un anumit soi de seminte si plantat intr-un loc unde sa reiasa doar porumbi imaturi. In a doua metoda se selecteaza un soi care produce un porumb dulce sau unul de camp.

Dupa ce porumbul imatur s-a cules, acesta se alege manual imediat dupa ce matasea iese din urechea copilului. Porumbul se maturizeaza foarte repede si tocmai de aceea el trebuie cules imediat ce ati vazut ca se maturizeaza. Urechile de porumb pentru cei imaturi de obicei trebuie sa prezinte o inaltime de la 4 la 10 centimetri in lungime si un diametru care porneste de la 7 milimetri pana la 17 milimetri. La patul de porumb se poate amesteca porumbul imatur cu fasole verde, cu soia, cu mazare sau se poate prepara in mai multe salate dietetice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *