1250372_corn_3.jpg

Metode de productie ale porumbului

Deoarece aceasta cultura are o intoleranta la frig, in zonele temperate din lume, porumbul trebuie plantat in primavara. Sistemul sau radicular este superficial fapt pentru care planta este dependenta de umiditatea solului.

In momentul in care ii apare matasea, porumbul este mult mai sensibil la seceta spre deosebire de alte plante, mai ales daca florile sunt gata pentru polenizare. Porumbul care este folosit pentru siloz se recolteaza in timp ce planta este verde si fructele nu au ajuns inca la maturitate. Intre sfarsitul verii si inceputul toamnei, pe la mijlocul lunii, porumbul dulce trebuie neaparat recoltat in etapa de lapte, inainte de a se forma amidonul dar dupa polenizare. Porumbul de camp este lasat pana sa se culeaga pana la cea mai tarzie zi de toamna. De asemenea, uneori unii agricultori il recolteaza la inceputul iernii.

Importanta umiditatii solului de care este dependenta cultura de porumb, se poate vedea mai ales in zona Africii unde ploua foarte putin si temperaturil sunt destul de ridicate. Seceta provoaca in mod regulat esecul culturii de porumb si in consecinta este foamete. In general, porumbul se cultiva in zonele cu clima calda si umeda. In ultimii ani s-au facut tot mai multe cercetari noi, cultivandu-se porumb in zonele cu temperaturi scazute si ploioase sau in zonele unde este mai cald dar secetos. De aici a reiest faptul ca porumbul este o cereala destul de versatila, ea poate creste oriunde insa nu in conditii extreme. De asemenea, de acest lucru depinde si dezvoltarea snatoasa a culturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *