Lacustele si cosasii care ataca porumbul

886280_colorful_corn_1 Lacustele si cosasii fac parte din aceiasi familie, au dimensiuni destul de mari spre deosebire de alte insecte, prezinta piesele bucale masticatoare, ochii foarte bine dezvoltati si antene de marimi diferite.

A treia pereche de picioare este modificata spre deosebire de alte insecte, pentru a putea face salturi, au o musculatura robusta si femurul si tibi foarte extinse.

Ambele insecte se hranesc cu plante, provocand pagube mari agriculturii in cauza. Acestea rod si sfarma aproape toata cultura, nemairamanand nimic in urma lor. Amandoua insectele se inmultesc prin oua. Femelele depun toamna oua de ordinul sutelor, depunandu-le intr-un fel de saculet in pamant. Larvele ies din ou primavara. Cresc foarte repede si ataca imediat planta. Adultii prezinta o lungime de aproximativ 80 de milimetri, au o greutate de trei grame, doua urechi si aripi. Aripile posterioase sunt foarte late si membranoase iar cele anterioare sunt mai inguste. Cele posterioare sunt folosite la sarit si acopera in totalitate abdomenul.

Agricultorii recomanda mai bine sa se previna aceste insecte decat sa se combata, lucru mult mai greu posibil. In acest sens va trebui sa rotati cultura si pe acel pamant sa nu mai cultivati nimic timp de macar cinci ani de zile, sa arati la o adancime mare solul pentru ca ouale lacustelor si a cosasilor sa fie distruse, sa fertilizati natural pamantul sau sa cumparati anumite compozitii de ingrasaminte, special conceoute pentru starpirea acestor insecte si sa aplicati pe tot terenul unul din insecticidele Faster sau Fury.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *