327088_broken_open_yellow_bell_pepp.jpg

Identitatea semintelor de legume

Cumparatorul trebuie sa fie sigur ca daca cere samanta de varza nu I se da altceva. Deoarece, daca se poate deosebi usor o samanta de morcov de una de ardei sau una de rosii de alta de vinete, cu greu pot fi deosebite intre ele semintele diferitelor soiuri de varza, de rosii, de vinete sau de ardei.

Foarte adeseori se confunda samanta de ceapa cu cea de praz, samanta de varza cu cea de conopida si chiar cu cea de rapita (cu care adeseori, in comertul necinstit se gaseste amenstecat) etc. Numai bunii cunoscatori le pot deosebi cu adevarat.

Mai usor se pot deosebi intre ele semintele diferitelor specii (soiuri) de legume decat semintele mai multor varietati ale aceleiasi specii. Nu putem confunda samanta de pastarnac cu cea de patrunjel, dar patrunjelul de radacina si patrunjelul de frunze au seminte cu totul asemenea.

Se cultiva multe soiuri de morcov, deosebite intre ele prin forma, marime, culoare, gust, coacere etc. Nu le putem cunoaste dupa samanta, deoarece la toate soiurile este la fel.

Cultivatorul cumparator va trebui sa se increada in cuvantul vanzatorului sau sa se adreseze la magazine de specialitate care au tot interesul sa-si pastreze clientii si renumele.

Trebuie sa ne ferim de vanzatorii de seminte de ocazie care pun castigul inaintea profesionalismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *