stock-photo-12330905-crop-sprayer

Examinarile medicale in cazul ultilizarii pesticidelor

Testele clinice specifice sunt disponibile pentru “monitorizare” la expunerea la unele pesticide, de exemplu, benzen, mercur, organofosforici.
Intervalul dintre teste trebuie sa fie stabilite in functie de frecventa si severitatea la expunerea la pesticide.
Este foarte de dorit ca expunerea sa poata fi determinata, in special in functie de tipul de pesticide organofosforice.
Nevoia de testare va trebui sa fie evaluata pentru existenta de locuri de munca prin observarea nivelurilor pe o perioada de proba. O persoana care are doar de contact rar nu trebuie sa fie testata cu exceptia cazului in care o singura expunere este probabil de foarte lunga durata. Teste suplimentare ar trebui luate atunci cand expunerea excesiva este suspectata sau cunoscuta.
Acesta poate fi de dorit pentru a testa, la intervale diferite, prin pulverizare sezoniera, in functie de expunere.
in general, toate persoanele care sunt expuse la pesticide organofosforice din timp in timp, prin pulverizare sezoniera ar trebui sa aiba un test luat inainte de pulverizare si sa inceapa de la intervale de la 1 saptamana pana la 1 luna pana la sfarsitul anului sezonier.
Intervale adecvate ar putea fi stabilite pentru anumite ocupatii, sarcini si tipuri de pesticide. Testarea ar trebui sa fie extinsa la personalul care nu este direct asociat cu manipularea pesticidelor, de exemplu, mecanicanicii de echipamente agricole de pulverizare si tractoare agricole.
Personalul care este in mod repetat expus la contactul cu pesticide, ar putea avea nevoia biologica de monitorizare, desi testarea pentru acesti compusi este mult mai dificila decat cu la contactul cu compusii organofosforici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *