1226072_ear_of_corn_thumb.jpg

Etimologia porumbului

Cuvantul porumb provine din limba spaniola, acolo folosindu-se pentru el termenul de maiz. In lumea intreaga planta este cunoscuta sub diferite alte nume.

In Statele Unite ale Americii cuvantul porumb nu denumeste doar planta in sine ci reprezinta orice fel de cereala. De asemenea, americanii mai folosesc acest nume si ca semnificatie pentru cuvantul capse. In aceasta regiune semnificatia de porumb a venit de la cuvantul corn indian. In afara acestei tari cuvantul porumb se refera in general la planta in contextul culinar. Acesta se denumeste in mai multe feluri, precum porumb dulce, porumb sticlos, floricele de porumb, porumb copil, fulgi de porumb sau porumb pe stiulete. In Africa de sud aceasta cereala este denumita popular mielie, denumirea in engleza fiind mealie. In tara noastra porumbul nu are numele de cereala, acesta fiind asociat cu graul. In majoritatea celorlalte tari din lume cuvantul porumb si-a luat denumirea dupa forma americana, numindu-se maize.

Indiferent de numele pe care acesta si-l ia in diferite colturi ale lumii, porumbul a fost inca din cele mai vechi timpuri, este in ziua de astazi si va fi si in viitor, principala sursa de hrana a pasarilor din gradinile fermierilor, un ingredient principal in prepararea diferitelor retete culinare si o baza perfecta pentru fabricarea agentilor de ingrosare pentru creme, inghetate sau prajituri sau a adezivilor. De asemenea, din el se pot fabrica diferite produse din plastic sau alte obiecte care au la baza productia chimica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *