Etanolul din porumb

819205_corn Etanolul din porumb este facut din aceasta cereala ca o biomasa. Acesta este produs prin intermediul distilarii si a fermentarii etanolului. In principal este utilizat pentru oxigenarea benzinei, producandu-se astfel un nivel de amestec scazut.

Cereala este principala materie prima pentru producerea etanolului din Statele Unite ale Americii. Exista doua tipuri principale a productiei etanolului din porumb. Primul tip de productie este frezarea uscata si cel de-al doilea, macinarea umeda. In procesul de macinare uscata porumbul este macinat in intregime in faina si este mentinut in continuare in masa. In timp ce se amesteca se adauga apa. In acelasi timp amidonul se transforma in glucoza, se adauga amoniacul pentru a se regla nivelul PH-ului, la temperaturi foarte ridicate. In procesul de macinare umeda se iau boabele din porumb si se fierb intr-o concentratie diluata cu acid sulfuric si apa timp de o zi sau doua. Datorita acestui lucru, cerealele se separa in mai multe componente. Pasta reiesita se trece prin mai multe rasnite, separandu-se germenii de porumb. Din acest proces iese si uleiul de porumb, acesta fiind extras si dat spre comercializare.

Amidonul de porumb si apa ramase din aceste doua procese, pot fi prelucrate in trei modalitati: sa se faca un sirop de porumb, sa se fermenteze in etanol sau sa se usuce si sa se puna la vanzare sub forma de amidon de porumb ieftin. Din boabele de porumb imoreuna cu apa se creaza un fel de must de porumb care este un produs bio si se gaseste de cumparare in magazinele ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *