1232719_zucchini___.jpg

Dovleceii

Dovlecii nu sunt folositi ca si aliment de foarte multa lume , multa lume nestiind ce gustosi si sanatosi sunt acestia . Dovlecelul se mai numeste si bostan , dar oamenii nu prea folosesc aceasta denumire .

Leguma se gaseste sub doua culori , verde sau galben . Miezul acestuia este cremos , semanand foarte bine la aspect cu pepenele galben si fiind la fel de gustos ca acesta , cu exceptia ca bostanelul se mananca fiert sau prajit , pe cand pepenele galben se consuma crud .

Datorita diferitelor forme si marimi pe care dovlecelul le prezinta , aceasta leguma mai este folosita si ca leguma ornamentala . Bostanelul este de mai multe tipuri , cu forme ciudate , mai lung , mai scurt , mai mare , mai mic , Zucchini sau Patison , dovleacul tanar se consuma , cel batran avand un gust amarui si nu prea aromat fata de cel tanar , care este dulce , foarte aromat si se digera mai usor .

Dovleacul contine foarte putine calorii , fapt care ii face foarte cautati de persoanele care tin un regim special si vor sa aiba un corp frumos si un organism sanatos .

Dovlecelul se face de obicei pane , dar acesta se mai poate folosi si in anumite salate , alaturi de alte legume sau in alte tari mediteraniene , folosindu-se chiar ca muratura .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *