De ce sa cumparam porumb

1226072_ear_of_corn In vremurile de demult porumbul era folosit mai mult pentru bautura si faina decat in alte domenii culinare. Astazi aceasta cereala a ajuns una dintre cele mai importante importante, fiind onsumata atat de cei mici dimineata cat si de catre persoanele care tin sa aiba un corp sanatos si dezvoltat frumos.

Vitamina E din compozitia porumbului ajuta foarte mult inima sa bata regulat. Porumbul reduce riscul aparitiei bolilor de inima si inlesneste trecerea oxigenului prin sange, oferindu-i corpului mai multa energie. De asemenea, acesta combate eficient stresul, combate depunerea de grami si revigoreaza organismul. Medicii recomanda persoanelor care stau mult la calculator sa consume zilnic cate o cana de boabe de porumb, deoarece datorita continutului ridicat de vitamina B5 din porumb, oboseala se combate foarte usor. Datorita fibrelor pe care le contine, porumbul scade riscul aparitiei colesterolului si reduce riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer, mai ales a celui de plamani si a celui de colon.

Unele studii facute recent de cativa cercetatori britanici arata ca persoanele care consuma zilnic porumb au o memorie foarte buna, aceasta cereala fiind chiar mai buna decat lecitina. De asemenea, antioxidantii continuti de porumb combate aparitia ridurilor si revigoreaza ochii obositi. In cazul in care preferati consumul porumbului fiert mai mult decat cel copt, trebuie sa stiti ca la fierbere acesta isi pierde aproximativ 40% din calitatile nutritive. Pe de alta parte, daca preferati sa mancati mai mult porumbul copt, in timp acesta va va juta sa scadeti din greutate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *