De ce sa consumi porumbul

819205_corn De cand lumea si pamantul aceasta cereala a fost cultivata atat pentru hrana de zi cu zi a omului cat si folosind ca furaj pentru pasarile din ograda. In Statele Unite ale Americii si in Mexic, porumbul este ingredientul principal la preparare multor mancaruri.

De asemenea, medicii recomanda persoanelor care sufera de anumite boli cardiace, celor care vor sa isi dezvolte un corp sanatos si frumos si persoanelor care sunt predispuse la ingrasare sa consume cate o cana de boabe de porumb zilnic.

Aceasta cereala contine foarte multe fibre, amidon, vitamina B1 si vitamina B5. De asemenea, porumbul contine beta criptoxactina un caretonoid care are proprietati antioxidante puternice, putandu-se combate cu ajutorul lui aparitia mai multor tipuri de cancer, mai ales cel de colon sau de plamani. Cereala contine si luteina, vitamina C si vitamina E. In privinta mineralelor si substantelor nutritice, cerea este plina de potasiu, fier, zinc, cupru, mangan sau fosfor, minerale esentiale pentru organismul uman.

Porumbul te mai ajuta sa previi constipatia si dementa, intareste sistemul imunitar si previne infectiile si mai poate preveni si cunoscuta boala Alzheimer. Vitamina E din aceasta cereala are efect anti imbatranire si de aceea majoritatea cosmeticienilor din lumea intreaga recomanda persoanelor care vor sa aiba un ten sanatos sa se spele zilnic pe fata cu malai de porumb. Acesta actioneaza si pentru persoanele care au frecvent lacune de memorie, fiind mult mai bun decat consumul lecitinei. Studentii obisnuiesc sa consume zilnic porumb atunci cand urmeaza sa dea examene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *