1250374_caterpillar_2_thumb.jpg

Daunatorii porumbului

Porumbul este o cereala care cere umiditatea solului pentru a putea creste si a se dezvolta sanatos. Din aceasta cauza el poate fi atacat de multi daunatori, in special de insecte. Agricultorii care se ocupa frecvent cu cultivarea acestuia, trebuie sa pregateasca solul si sa il fertilizeze, inainte de a planta porumb.

Fertilizarea se va face in general cu gunoi de grajd in compozitie cu alte produse naturale care se gasesc de cumparat la magazinele de specialitate. De asemenea, porumbul care este cultivat pe o suprafata foarte mare de teren, trebuie sa fie ingrasat si chimic, nu numai natural. Porumbul este atacat de numeroase insecte insa cele care au cel mai mare efect negativ trebuie distruse imediat, altfel intreaga cultura de porumb va fi compromisa in cel mai scurt timp posibil. Printre cei mai raspanditi daunatori ai porumbului se numara sfredelitorul european, viermii de porumb, gargaritele si viermii de toamna. Acestia ataca in general radacina sau tulpina cerealei, extinzandu-se forte repede si in alte zone ale plantei.

Porumbul este atacat in general de foarte multi daunatori naturali sau artificiali iar pentru combaterea si prevenirea lor agricultorii folosesc anumite substante care se stropesc dintr-un avion de tip irigatii, pe toata suprafata culturii. Procedeul se continua timp de aproximativ doua saptamani, pana nu mai ramane absolut nici un semn ca daunatorii ar mai trai. De asemenea, pentru a se preveni aoaritia insectelor, se obisnuieste sa se are pamantul mai repede decat de obiecei si atunci cand se fertilizeaza sa se stropeasca si cu anumite substante de prevenire a insectelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *