Cultura porumbului zaharat

1097471_corn_kernels Dintre toate speciile de porumb, cel dulce este cel mai cautat deoarece acesta are cel mai bun gust, este aromat si are cele mai multe substante hranitoare, fara de care organismul uman nu ar putea rezista.

In cazul in care porumbul zaharat este cultivat pentru boabele sale, acesta se va culege cand se afla in faza de lapte. Atunci boabele de porumb contin cele mai multe calitati nutritive si gustative iar vitaminele sunt absorbite mult mai bine de organism. De asemenea, in aceasta faza porumbul se poate prepara in mai multe tipuri de mancare sau se poate congela si pus la pastrare in conserve pentru a-si pastra gustul cat mai tarziu. Matasea din porumbul zaharat contine acizi grasi si esterici, sintosterol si sigmasterol, fiind folosita in medicina naturista ca un remediu pentru colagen, in functiile diuretice sau hemostatice. Gustul si consistenta boabelor de porumb depind in mare parte de continutul acestora in glucide solide. Cu cat acestea sunt mai multe, cu atat boabele de porumb sunt mai gustoase.

Pe masura ce porumbul se maturizeaza, in el creste continutul de amidon, vitaminele se mai pierd iar gustul difera din ce in ce mai mult fata de cel al porumbului din faza de lapte. De asemenea, porumbul care este ajuns la maturitate nu poate fi consumat de catre oameni, acesta fiind dat ca furaj pentru pasarile de gradina. Acesta este motivul pentru care nu se recomanda ca porumbul zaharat sa se recolteze prea tarziu si este ideal sa se culeaga cat mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *