Constructii din porumb

819205_corn Porumbul este folosit inca din antichitate in constructii. La acestea nu se folosesc boabele de porumb ci stiuletele in pielita, ciucurii, frunzele, matasea si maneta.

Conform unui studiu facut recent la o Universitate din Michigan, din aceste parti ale porumbului se pot face adezivi, combustibili, abrazivi, carbuni, solventi, lenjerie pentru patul animalelor, izolatori, etc.

Kernellul este folosit ca amidon, tarate, ulei, furaje pentru animale, glutamati, solventi de matase, furaje insilozate, combustibil sau pleava. Aceasta din urma se poate transforma in papusi sau se poate folosi ca material de umplutura la anumite obiecte. Din maneta se face rigips, hartie, silozuri, matasea artificiala sau siropul. Aceasta cereala este folosita de mult timp ca material de constructie. In anul 1900 in Statele Unite ale Americii Henry Ford’s a prezentat modelul de autoturism U, cu anvelopele de porumb pe baza de umplere si ca acoperis a folosit porumbul.

Din pastaia de porumb se pot face papusi, anumite instrumente muzicale, etc. De asemenea, in tarile din sudul Americii, cojile de porumb se folosesc ca material de rulat tigara. Nucleul cocenilor de porumb este foarte absorbant. Acestia sunt folositi in multe tari la fabricarea pipelor ieftine si la transportat diverse materiale. In ultimii ani acestia sunt tot mai des folositi ca un material foarte ieftin pentru izolarea caselor. Anvelopele Goodyear sunt realizate cu ajutorul unui polimer biologic, derivat al amidonului de porumb. Boabele de porumb mai sunt folosite si in sobele de ardere, uitilizandu-se pentru incalzire. De asemenea, in ultimii ani porumbul a fost din ce in ce mai des folosit pentru constructia containerelor biodegradabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *