1274003_shopper_in_the_market_5.jpg

Ce trebuie sa stim despre legume

Notiunea de ,,legume,, trebuie inteleasa intr-un sens larg, reprezentand plante sau parti de plante folosite in alimentatie datorita valorii lor nutritive sau datorita particularitatilor lor dietetice deosebite.

Numarul deosebit de mare al speciilor , varietatilor si soiurilor de plante de legumicole constituie materia prima pentru prepararea unei game foarte variate de sortimente de preparate culinare. Majoritatea speciilor legumicole se caracterizeaza printr-un gust si aroma deosebita, specifice de la un soi la altul, ca urmare a continutului ridicat de substante minerale si organice, vitamine, uleiuri eterice, glucozizi, pigmenti, etc.
Prin ponderea pe care o ocupa in alimentatia populatiei constituie in indicator pentru aprecierea nivelului de trai, cultura legumelor avand o insemnatate economica deosebita.
Producerea esalonata a legumelor si aprovizionarea pietelor cu produse proaspete, este o problema deosebita, deoarece trebuie asigutat un sortiment variat de legume pe tot cursul anului.
De asemenea cultura legumelor constitue o sursa importanta de venituri pentru producatorii agricoli, care aplica o tehnologie corespunzatoare si care utilizeaza material biologic de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *