stock-photo-14979795-exterminator

Ce este un pesticid?

Conform codurilor de bune practici agricole, un pesticid este considerat a fi orice fungicid, erbicid, insecticid, acaricid, rodenticid sau defoliant folosit pentru a distruge sau controla un organism nedorit.
Forma fizica apesticidelor
Aceasta forma de gaz este tipica în principal, de fumigene, de exemplu, metil bromura. Desi unele pesticide sunt în stare solida sau stare lichida, actiunea pesticidelor se datoreaza fie vaporizarii, de exemplu, 1,4-diclorbenzen, benzen, sau actiunii chimice, de exemplu, fosfura de aluminiu.
Alte pesticide ale caror actiune nu este ca un gaz produc vapori periculosi.
Lichid predominant, în actiunea pesticidelor este rezultatul lichid de contact sau ingestie de catre organismul care urmeaza sa fie controlat. Exemple tipice sunt paration, mevinphos, DEF.
Acestea pot fi, de asemenea, folosite sub forma de aerosoli, adica ceata. Unele pesticide “lichide” sunt, de fapt, o solutie de agent activ într-o adecvat de exemplu, cu solvent, 1080 în apa sau dieldrin ca o emulsionabil concentrat.
Actiunea masiva de solide este similara cu lichide; exemple tipice sunt DDT si derris praf (rotenon). Acestea pot fi aplicate ca o tdw sau în solutii. Lindan (Cammexane j, de exemplu, poate de asemenea fi folosit ca un aerosol, care produce un fum atunci când este folosit într-un distribuitor termo-reglementat).
Unele pesticide sunt primite deja pregatite ca momeli, cum ar fi de exemplu warfarina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *