1358323_kernels_thumb.jpg

Aspectul porumbului

Porumbul se cultiva inca din cele mai timpurii secole si a fost unul dintre principalele surse de hrana in epoca de piatra. Planta in sine se aseamana foarte mult cu tulpina de bambus, avand o tulpina groasa si inalta.

In momentul in care planta ajunge la maturitate, tulpina este goala in interior. Porumbul se poate cultiva atat in scop comercial cat si in scop persoanel. In cazul in care se cultiva pntru a se comercializa, inaltimea plantei poate ajunge rapid pana la aproximativ doi metri si jumatate. Daca porumbul este plantat pe suprafete mici de pamant, in scopuri persoanel, inaltimea acestuia este mult mai mica. In lume exista cateva specii de porumb care pot ajunge la inaltimea de sapte sau opt metri. Frunzele plantei de porumb sunt destul de lungi, aspre si ascutite la varf. Marginile acestora sunt si ele foarte ascutite si pe suprafata lor se gasesc multi peri aspri.

Florile acestei plante sunt de doua genuri, feminine si masculine. La baza frunzei de porumb se gasesc florile feminine iar in varful tulpinii le puteti vedea pe cele masculine, acestea crescand sub forma de spic. Porumbul in sine creste pe un cocean si pe toata suprafata acestuia se gasesc sute de boabe asezate ordonat una langa alta. In functie de aceste boabe se poate spune daca porumbul este crud sau facut si unii oameni care se ocupa cu studiul porumbului, pot demonstra uitandu-se la ele ce varsta are porumbul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *