1354752_green_apples.jpg

Ambalarea si prezentarea merelor

 Ambalare

Merele trebuie ambalate astfel incat sa se asigure o protectie adecvata a produsului. In special, ambalajele pentru comercializare avand o greutate neta de peste 3 kg trebuie sa fie suficient de rigide pentru a proteja produsul in mod adecvat. Materialele folosite in interiorul coletului trebuie sa fie noi, curate si de o calitate care sa nu produca deteriorari exterioare sau interioare ale produsului. Utilizarea de materiale, in special hartie sau inscrisuri, care poarta specificatii comerciale este permisa numai cu conditia ca inscrisul sau etichetarea sa se realizeze cu cerneala sau clei netoxice. Coletele nu trebuie sa contina materii straine. Etichetele aplicate individual pe produse trebuie ca, atunci cand sunt dezlipite, sa nu lase urme vizibile de clei, nici defecte 172pe epiderma. Ambalajele folosite pentru ambalarea merelor variaza functie de diferite cerinte de piata si calitatea produsului. In fig. 6 a, b, c, d, e si f sunt prezentate tipuri de ambalaje folosite de producatori pentru ambalarea si comercializarea merelor

Prezentare

Fructele din categoria Extra trebuie ambalate in straturi suprapuse.

Dispozitii privind marcajul

Fiecare colet trebuie sa poarte urmatoarele detalii, in litere grupate pe aceeasi parte, marcajul fiind lizibil, indelebil si vizibil din exterior.

Identificare

Numele si adresa ambalatorului si/sau expeditorului.

Natura produsului

Se specifica „Mere” in cazul in care continutul nu este vizibil din exterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *