Biogaz din porumb

1226072_ear_of_corn  Porumbul nu este folosit doar in retele culinare ci in unele tari este o sursa importanta de energie. Acesta este o sursa de incalzire care se foloseste in sobele de porumb, foarte asemanatoare cu sobele de lemn. Stiuletii de porumb sunt si de asemenea folositi ca sursa de combustibil.

La aceasta idee ca porumbul sa se foloseasca pentru incalzire s-a ajuns foarte usor, datorita faptului ca porumbul este foarte ieftin. De-a lungul timpului au fost construite tot felul de cuptoare care folosesc boabele de porumb ca si combustibil. Aceasta cereala este utilizata cel mai mult in Germania, aceasta fiind cultivata pe scara larga si se foloseste pentru fabricile de biogaz. La aceasta fabrica se recolteaza porumbul, se toaca si se plaseaza in cleme de insolizare. De aici este introdus in instalatiile de biogaz. Acest proces de fabricare a energiei este mult mai bun decat cel de producere a combustibilului deoarece se face uz de planta neagra.

Guvernul Federal American a anuntat ca Statele Unite ale Americii au suficient porumb cultivat pentru a produce biocombustibil cel putin pana in anul 2017. Acesta a mai anuntat ca obiectivul sau de productie este de 35 de miliarde de galoane de biocombustibil. De asemenea din unele cercetari reiese ca Statele Unite ale Americii produc cel mai mult biocombustibil din intreaga lume si il exporta in diferite tari din lumea intreaga la preturi astronomice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *