576232_corn_thumb.jpg

Utilizari ornamentale ale porumbului

Porumbul poate fi folosit si in scop ornamental. In ultimul timp majoritatea firmelor de designe din lumea intreaga care se ocupa cu decoratiuni interioare si exterioare, folosesc boabele de porumb sau stiuletii in acest sens.

Unele dintre aceste persoane cultiva cereala in propria gradina ca scop ornamental. Din porumb de obicei se utilizeaza urechile colorate, formele pestrite si frunzele colorate. Alti oameni scobesc cocenii de porumb si le trateaza pentru a face pipe. Primele pipe facute din porumb au aparut in secolul al XIX-lea, mai exact in anul 1869. In Statele Unite ale Americii s-a construit un parc de distractii din porumb care are ca principal mijloc de atractie un labirint facut din coceni de porumb. Aceasta idee a venit de la unul dintre cei mai cunoscuti designeri de labirinturi moderne, Adrian Fischer. Labirintul a fost construit in anul 1993 si se poate admira si in zilele noastre in Pennssylvania. In Marea Britanie un designer cunoscut a realizat un loc de joaca pentru copii, folosind in loc de nisip, boabe de porumb. In Franta, aproape de Moulin Rouge exista un muzeu de boabe de porumb. Acestea sunt folosite in diferite decoratii, pictate pe farfurii de portelan sau utilizate ca ochi pentru papusi.

In Romania boabele de porumb sunt folosite ca decoratii in bolurile din sufragerie iar in mediul rural, taranii aseaza stiuletii de porumb la streasina caselor. In plus, in multe tari din lume porumbul se mai utilizeaza si ca momeala pentru vanatorii care vor sa prinda caprioare, cerbi sau porci salbatici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *