1162996_corn_thumb.jpg

Utilizarea porumbului in alimentatia umana

In majoritatea tarilor din lumea intreaga, porumbul este un ingredient de baza in preparararea anumitor feluri de mancare. De asemenea, din acesta se poate face faina de porumb, foarte apreciata mai ales in tarile din sudul Americii si in Europa.

In secolul al XVI-lea, porumbul a devenit alimentul de baza pentru cei care locuiau in Africa. Acestia preparau din el grisul de porumb. In multe alte tari faina de porumb se foloseste pentru prepararea mamaligii, mai ales in Romania, Italia, Brazilia sau Statele Unite ale Americii. Grisul de porumb este folosit adeseori ca un inlocuitor pentru faina de grau. Acesta se foloseste la fabricarea painii sau a anumitor produse de panificatie. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca porumbul nu prezinta glutenul de grau si din aceasta cauza faina facuta din el nu va creste la fel de tare ca cea din grau.

In Mexic faina de porumb tratata cu apa de var este folosita la prepararea tortillei, a mamaligii sau a multor alte feluri de mancare care se gatesc aici sau in America Centrala. O gustare populara in Vietnam se pregateste din porumb uscat amestecat cu boabe de semihardened si acoperite cu un amestec de ceapa prajit, sre si ulei. In Peru se consuma foarte mult mancarea cancha, aceasta constand in boabe prajite de porumb. In India din Porumb se face o paine nedospita care se numeste Makki di Roti. Din aceasta cereala se pot fabrica si doua tipuri de bautura, denumite chica si violet chica. Prima este o bautura alcoolica tare si cealalta este o bautura racoritoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *