1232149_harvest_09_1.jpg

Tarte din porumb

Tartele din porumb se prepra in general in regiunea de sud est a tarii insa medicii le recomanda aceasta mancare persoanelor care sufera de diabet sau sunt predispuse la ingrasare. Urmatoarea reteta este pentru patru persoane insa daca doriti sa o gatiti pentru mai multi oameni, puteti sa mariti cantitatile.

INGREDIENTE:

-un kilogram de porumb

-un kilogram de faina

-trei sferturi de kilogram de zahar

-miere de albine

-margarina vegetala

-ulei si un praf de sare.

Se ia porumbul, se spala si se scot boabele din el, apoi se pune la fiert la foc mic, timp de jumatate de ora, presarat cu un praf de sare. Intr-un castron mare se face un aluat din faina, jumatate de kilogram de zahar si un praf de sare. Cand coca a inceput sa se ingroase, se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Dupa ce porumbul a fiert, se pune intr-un castron mai mare, se toarna zaharul ramas, mierea de albine si putina margarina, amestecandu-se cu mixerul. Compozitia care a reiesit se toarna peste aluat si tava se pune la cuptor timp de jumatate de ora. Cand timpul a trecut se pune la racit intr-un spatiu de depozitare aeristi, timp de trei ore. Se poate serci cu duceata sau gem si deasupra ei se poate presara nuca de cocos, in functie de preferintele culinare ale fiecaruia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *