1340969_bird.jpg

Supa de fazan

Carnea de vanat este o carne sanatoasa , gustoasa si foarte cautata datorita calitatilor ei . In afara faptului ca din el se poate prepara multe sortimente de fripturi , din fazan se poate face si supa .

Reteta urmatoare este pentru 4 portii , pentru cine doreste sa faca supa de fazan pentru mai multe persoane , trebuie doar sa mareasca cantitatile , gustul fiind normal , acelasi .

INGREDIENTE :

– 1 fazan ;

– 200 de grame de costita afumata ;

– 1 legatura de marar ;

– 2 cepe ;

– 100 de grame de ulei ;

– 1 kilogram de lapte ;

– 1/5 smantana ;

– piper si sare dupa gust .

PREPARARE :

Se ia fazanul , se curata de maruntaie , se spala si se pune la cuptor sub capac , la foc mic . Intr-o oala separata , se pun la fiert mararul si cepele , piperand si sarand dupa gust , timp de 40 de minute .

Dupa ce carnea s-a rumenit , se scoate din cuptor si se pune deoparte . Dupa ce celelalte ingrediente s-au fiert , se varsa cu tot cu apa , peste carnea proaspat prajita .

Se mai pune supa la fiert inca 30 de minute , la foc mocnit .

Dupa ce supa s-a terminat de fiert , se varsa in castroane si se serveste fierbinte .

Supa de fazan se poate manca cu crutoane de paine .

POFTA BUNA !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *