1398865_merino__lamb_thumb.jpg

Sote de berbec

Acest tip de mancare nu este foarte preparat in Romania decat in partea Ardealului. Urmatoarea reteta este pentru portii insa daca doriti sa o gatiti pentru mai multe persoane, puteti schimba cantitatile.

INGREDIENTE:

– un kilogram de carne macra de berbec

– patru cepe

– o lingurita de untura

– o lingura de bulion

– cimbru, sare si piper dupa gust

– jumatate de pahar de vin rosu sau alb dupa cum doriti.

MOD DE PREPARARE:

Se ia carnea macra de berbec, se spala foarte bine si se taie in bucatele mici de forma unor cuburi. Se curata cepele, se toaca foarte marunt la mixer si se pun intr-o oala unde se adauga si carnea. Peste ele se pune lingurita de untura, paharul de vin rosu sau alb, cimbrul, sarea si piperul dupa gustul fiecaruia. Se lasa la fiert la foc mic pana toata apa scade si carnea incepe sa se prajeasca. Dupa se pune bulionul, se amesteca continuu si se lasa carnea la prajit. Cand carnea s-a terminat de prajit, se va stinge cu un pahar de vin alb indoit cu apa. Se lasa sa fiarba pana ce sosul se ingroasa putin si se pune la racit. Soteul de berbec se poate servi cu vin, atat cald cat si rece. De asemenea, sunt unele persoane care pun pe el smantana sau maioneza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *