857987_corn_thumb.jpg

Salata de porumb

Majoritatea medicilor din Romania si din strainatate recomanda persoanelor care vor sa aiba de-a lungul vietii un corp sanatos si bine dezvoltat, sa consume la fiecare masa de pranz din saptamana, cate o portie de salata de porumb. Reteta urmatoare este pentru patru persoane dar daca doriti sa gatiti pentru mai multi invitati, puteti mari cantitatile.

INGREDIENTE:

-jumatate de kilogram de boabe de porumb proaspete sau congelate

-sare, piper, ulei, bulion si boia de ardei dulce sau iute, dupa cum doriti

-jumatate de kilogram de sunca presata

-legume proapete din piata

-ceapa si patrunjel.

MOD DE PREPARARE:

Boabele de porumb se spala, se curata de imperfectiuni si se pun la fiert intr-o oala plina cu apa, timp de jumatate de ora. In cazul in care fierb mai repede, le puteti soate si nu uitati sa adaugati in oala si un praf de sare. Legumele se taie si se spala cubulete, punandu-se la fiert peste porumb. Se taie sunca presata si se pune intr-o tigaie unsa cu ulei. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, amestecandu-se cu sunca presata, cu putin bulion si condimentele necesare, dupa gust. Se pune la prajit timp de doua minute amestecandu-se incontinuu, pana ceapa prinde o culoare aurie. Intr-un castron mare se pune compzitia prajita si cea fiarta, amestecandu-se si adaugadu-se sare si piper dupa gust. La urma se presara patrunjelul proaspat si se pune la racit timp de trei ore intr-un spatiu bine aerisit. Se serveste rece ca si fel principal de mancare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *