Retete pe baza de carne de strut

1302660_ostrich Strut chinezesc

Ai nevoie de (pentru patru persoane):

200 g carne de strut (filet), 1lingura de amidon de cartofi sau porumb, 40 g ciuperci  Shiitake uscate, 2 linguri de sos de soia, cate 50 g morcovi, telina si praz taiate felii, 1 ceapa mica taiata felii, germeni de soia, muguri de bambus, 2 linguri de ulei de sesam,  5 linguri fonde de pasare, sare, piper, condimente chinezeati si sos de soia

Il prepari asa:

Tai carnea de strut felii subtiri, condimentezi cu sare, piper, sos de soia si presari cu amidon. Incingi intr-un Wok uleiul de sesam dupa care prajesti carnea timp de doua minute. Impingi carnea la margine si introduci feliile de legume, ciupercile inmuiate de shitake, ceapa taiata si sosul de soia. Apoi adaugi fonde-ul de pasare si prepari legumele al dente dupa care adaugi din nou carnea, amesteci si condimentezi cu condimente. Aceasta reteta se poate servi cu orez sau cu taietei chinezesti.

Friptura de strut cu ghimbir, lamaie si coriandru

Ai nevoie de:

2 steakuri de strut,1 lingurita de pasta de usturoi,1 lingurita de pasta de ghimbir, 1 lingura de sos de soia, 1 lingurita de zahar brun, 1 lingura de ulei de susan, 50 g mazare verde, 50 g morcov taiat julien, 50 g ardei gras taiat julien, 1 legatura de ceapa verde, 2 linguri de coriandru tocat,1 lingura de suc de lamaie, sare, piper.

Il prepari asa :

Amesteca usturoiul, ghimbirul, uleiul de soia si zaharul intr-un castron, adauga carnea de strut si las-o la marinat timp de aproximativ 20 min. Incalzeste intr-o tigaie uleiul de soia, adauga legumele si carnea de strut cu tot cu marinata. Prajeste timp de 5 minute pe fiecare parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *