896468_harvest_corn_thumb.jpg

Porumb prajit cu smantana

Porumbul prajit cu smantana este un fel de mancare necunoscut de toata lumea. Acesta se prepara mai mult de catre gospodinele din partile Ardealului. Urmatoarea reteta este pentru 5 portii. Daca doriti sa o gatiti pentru mai multe persoane, puteti mari cantitatile, ingredientele fiind aceleasi.

INGREDIENTE:

-un kilogram de boabe de porumb proaspete sau congelate

-jumatate de kilogram de zahar si unul de lapte

-un pachet de unt care contine cat mai multa grasime

-jumatate de kilogram de margarina

-un kilogram de smantana proaspata de casa

-sare si ulei

-trei lingurite de miere de albine.

MOD DE PREPARARE:

Se ia porumbul, se spala si se curata de imperfectiuni. Intr-o oala plina cu apa se presara praful de sare si se pune la fiert porumbul amestecat cu margarina si laptele. Se lasa timp de zece zile pana boabele de porumb prind o culoare cat mai galbena. Aveti grija sa nu se sfarme. Intr-un castron se amesteca putin lapte cu mierea de albine si intr-un mixer se mai pune un sfert de litru de lapte, amestecat cu untul si putina smantana. Intr-o tigaie unsa cu ulei se amesteca toata compozitia, se toarna porumbul cu laptele si se pune zahar dupa gust. Se tine pe foc timp de aproximativ un sfert de ora, amestecandu-se incontinuu la foc mic. Intr-o oala se toarna tot din tava si se pune la racit intr-un spatiu de depozitare aeristi dara care nu are umiditate. Dupa ce s-a racit cat de cat, se pune la frigider si se consuma sub forma de inghetata a doua zi, cu smantana din abundenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *