1403336_corn.jpg

Porumb cu zahar brun

Porumbul este unul dintre cele mai importante alimente in privinta dezvoltarii unui corp sanatos si frumos. Persoanele care tin un regim stric alimentar, atat din cauza unei boli cat si datorita unei diete de slabire, obisnuiesc sa consume porumb la toate mesele principale ale zilei. Reteta urmatoare este pentru patru persoane. Daca doriti sa pregatiti mai multe portii, puteti sa schimbati cantitatile.

INGREDIENTE:

-jumatate de kilogram de zahar brun

-un kilogram de boabe de porumb proaspete sau congelate

-doua lingurite de miere de albine

-jumatate de kilogram de faina alba

-sare, ulei

-un kilogram de lapte

-cirese sau visine din compot.

MOD DE PREPARARE:

Se iau boabele de porumb, se spala bine si se curata de impuritati. Intr-o oala plina cu apa se presara un praf de sare si se pune la fiert porumbul impreuna cu laptele si cu jumatate din zaharul brun, amestecandu-se incontinuu. Dupa aproximativ zece minute compozitia se ia de pe foc si se pune la racit intr-un castron mai mare. Se ia faina, se amesteca cu zaharul cu mierea de albine si se amesteca, pana iesie un aluat mai gros. Intr-o tava se unge putin ulei, se presara sare si se pune aluatul peste care se adauga compozitia fiarta. Se pune la cuptor la foc mic timp de aproape o ora, pana aluatul iese grunjos si porumbul auriu. Se scoate, se pune la racit zece minute si se presara din loc in loc cate o visina sau o cireasa din compot. Se serveste rece, a doua zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *