1308011_the_grazing_cow.jpg

Pastrarea laptelui dupa mulgere

Laptele de vaca se strica foarte repede si de aceea este necesar sa incercam sa ii pastram calitatile mai mult timp . Pentru a putea face acest lucru , trebuie neaparat sa recurgem la unele metode necesare , pastrarii laptelui un timp mai indelungat .

In primul rand , imediat dupa ce laptele s-a muls , trebuie scos din grajd pentru a nu prinde miros sau microbi si trebuie varsat intr-o galeata curata .

Apoi , obligatoriu se vor inlatura microbii din lapte cu strecuratoarea . Strecurarea laptelui nu se va face niciodata in grajd , deoarece n-ar mai avea nici un efect .

De altfel , pentru a opri inmultirea microbilor in lapte , acesta dupa strecurare se va raci imediat la o temperature de 10 grade . Racirea se executa cu ajutorul unor bidoane umplute cu lapte , intr-un vas mare cu apa rece sau chiar intr-o fantana . Bidoanele de lapte se vor acoperi cu un tifon , pentru a proteja laptele de muste , tantari sau alte insecte . Pentru a se raci laptele cat mai repede , este necesar ca bidoanele sa se agite de mai multe ori . Bidoanele racite vor ramane tot acoperite cu tifon , deoarece daca se va pune capac , laptele va prinde gust si miros neplacut .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *