1398864_merino__sheep_thumb.jpg

Pastrama de oaie

Aceasta reteta culinara este pentru patru portii insa persoanele care vor sa o pregateasca pentru mai multe persoane, trebuie sa mareasca doar cantitatile.

INGREDIENTE:

– carne de oaie, de preferat cea de pe coaste sau de pe pulpa din spate

– usturoi

– cimbru

– vin alb

– boia dulce, piper dupa gust

– sare grunjoasa.

MOD DE PREPARARE:

Mai intai de toate se ia carnea, se spala foarte bine si se taie la aceiasi grosime de aproximativ un centimetru. Mai apoi se strapunge cu cutitul de cat mai multe ori. Intr-un vas se va pune un strat de sare mare de bucatarie, apoi un rand de carne, un strat de sare si apoi altul de carne de oaie. Se inchide vasul etans si se pune la deshidratat timp de aproape 15 zile. In tot acest timp vasul se va roti, in asa fel incat carnea sa se invarta. Dupa aceea se va pune la desarat, schimbandu-se apa cat mai des. Intr-o oala separata se va face un bait din apa, vin alb, usturoi, cimbru si piper. Baietul se va unge peste carne cu o spatula de lemn, se va inchide etans si se va lasa la macerat timp de cel putin 24 de ore. Dupa ce acest timp a trecut, carnea se va pune la uscat. Se serveste atat fierbinte cat si calda sau rece. De asemenea, pentru ca pastrama de oaie sa fie cat mai uscata, este bine sa se lase la macerat o perioada mai indelungata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *