1362287_sheep_at_dike.jpg

Musaca de oaie

Musaca de oaie este o mancare greoaie insa in zona Moldovei este considerata o delicatesa, pregatindu-se in special in zilele de sarbatoare. Reteta urmatoare este pentru sase portii insa daca doriti sa o pregatiti pentru mai multe persoane, puteti sa mariti catitatile.

INGREDIENTELE NECESARE PREPARARII:

– un kilogram de carne de oaie

– sare si piper dupa gustul fiecaruia

– sase vinete

– ulei

– unt

– un kilogram de ciuperci

– doua cepe

– oua

– patrunjel tocat

– sos spaniol.

MOD DE PREPARARE:

Se ia carnea de oaie, se spala foarte bine si se pune la rumenit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se toaca vinetele si se prajesc in ulei din abundenta. Ciupercile se pregatesc intr-un sote din unt, ceapa se curata, se spala si se toaca foarte marunt cu ajutorul mixerului, aopi vinetele se baga in sosul spaniol, prajindu-se in ulei. Carnea se toaca si se amesteca cu vinetele, cu ceapa si cu ciupercile calite in unt. Peste ele se pune sosul spaniol, trei oua, un catel de usturoi si o lingurita de patrunjel tocat. Intr-o tava se pun rondelele de vinete, deasupra se aseaza umplutura si procedeul continua cu vinete si umplutura pana tava se umple. Se taseaza foarte bine, se coace la cuptor timp de aproximativ o ora si se lasa la marinat intr-un spatiu de depozitare inchis si aerisit, timp de doua zile. Musacaua de oaie se poate servi doar incalzita si ca garnitura puteti incerca combinatiile de muraturi sau salatele de legume proaspete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *