1282621_lambs_in_bakewell_thumb.jpg

Miel cu tarhon

Mielul cu tarhon se prepara in Romania in general in zilele de sarbatoare ale Pastelui. Aceasta reteta se prepara pentru patru portii insa daca doriti sa o pregatiti pentru mai multe persoane, trebuie doar sa schimbati cantitatile. Dificultatea retetei este redusa.

INGREDIENTE NECESARE PREPARARII:

– un kilogram de carne de miel

– doua legaturi de tarhon verde

– o lingurita de faina

– doua cepe mici

– jumatate de ceasca de suc natural de rosii

– ulei

– sare si piper dupa gust

– zeama de lamaie.

MOD DE PREPARARE:

Se ia carnea de miel, se spala foarte bine si se taie in bucati egale. Se ia ceapa, se curata, se spala bine si se toaca cat mai marunt cu ajutorul mixerului. Se pune intr-o cratita cu ulei carnea de miel si ceapa. Tigaia se acopera etans si se pune la prajit cu putina apa si un strop de ulei, la foc mic. Dupa ce s-a rumenit carnea, in tigaie se adauga si frunzele de tarhon de la cele doua legaturi, sucul de rosii si o lingurita de zeama de lamaie. Se pune inapoi la fiert, acoperindu-se cratita etans. La sfarsit se pune putina faina inmuiata in apa, se sareaza si pipereaza dupa gustul fiecaruia si se mai lasa la fiert inca aproximativ jumatate de ora. Dupa ce timpul s-a scurs se lasa la racit. Mielul cu tarhon se serveste fierbinte in combinatie cu smantana, maioneza sau salata de legume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *