1309071_glass_of_milk.jpg

Laptele colostral

Laptele de vaca in primele zile de cand e muls , are gust sarat , miros neplacut si culoare prea galbuie . Acest lapte poarta numele de lapte colostral .

Laptele colostral , chiar daca prezinta acest aspect , gust si miros urat , este de 5 ori mai bogat in proteine si grasimi decat laptele normal . De asemenea , acesta contine mai multe vitamine si substante minerale , special pentru a impiedica dezvoltarea microbilor in el .

Colostrul ajuta la indepartarea meconiului din lapte , meconiu infectand si provocand tulburari digestive . Daca cumva nu i se da vacii acest colostru , fie ca vaca este bolnava sau din alte cauze , atunci obligatoriu vacii in cauza trebuie sa i se dea colostru de la alta vaca , sau sa i se dea acesteia un purgative pentru a i se elimina meconiul si curatarea intestinelor .

Colostrul este foarte bogat in substante minerale si vitamine , cum ar fi vitamina A , vitamin a B , vitamina C sau D . De asemenea acest lapte colostral mai are si anumite substante imunizate , care impiedica dezvoltarea microbilor si apara vitelul de imbolnaviri .

Foarte important de retinut este faptul ca daca laptele nu ar avea colostru , nu ar fi atat de bun , atat de gustos , aspectos si frumos mirositor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *