345115_the_rabbit.jpg

Iepure la cuptor

Carnea de iepure se poate prepara in multe feluri dar cea mai cunoscuta reteta culinara la noi , este carnea de iepure la cuptor . Aceasta se prepara foarte simplu si este extrem de gustoasa .

INGREDIENTELE necesare pentru aceasta reteta :

– Carne de iepure ;

– 200 de grame de slaninuta ;

– 300 de grame de kaizer ;

– 2 morcovi ;

– o capatana de usturoi ;

– o ceapa ;

– sare ;

– piper ;

– o cescuta de ulei ;

– 300 ml de vin rosu .

PREPARARE :

Carnea de iepure se spala bine , se impaneaza cu fasii de kaizer si slaninuta , taiem usturoiul in bucatele de cate 4 si il impanam in ea .

Intr-o tava punem uleiul , saram si piperam carnea dupa gust , presarand vinul rosu peste carne .

Taiem ceapa in doua si morcovii rondele mai grosute , le asezam frumos in tava in toate locurile si adaugam 2 cani mari de apa .

In cele din urma acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam la cuptor .

O tinem acolo la temperatura scazuta pana scade aproape toata zeama , dupa care luam folia de aluminiu si lasam carnea sa se rumeneasca la o temperatura putin mai mare .

Se poate servi alaturi de piure de cartofi si muraturi , cu un pahar cu vin rosu .

POFTA BUNA !

Mentiune :

Aceasta reteta este pentru 4 portii .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *