fazan-la-tava

Fazan la tava

Carnea de fazan are foarte putina grasime , fiind dietetica , fapt care o face sa fie foarte cautata pe piata . Pretul ei este destul de scump , in comparatie cu celelalte preturi de carne de vanat .

Reteta pe care v-o propun , este pentru 4 portii . Daca vreti sa o pregatiti pentru mai multe persoane , trebuie doar sa mariti cantitatile .

INGREDIENTE :

– 1 fazan ;

– 300 de grame de slaninuta ;

– 1 legatura de marar ;

– 1 legatura de patrunjel ;

– 3 morcovi ;

– 200 ml ulei ;

– piper ;

– sare .

Preparare :

Vom curata fazanul de maruntaie , dupa care il vom spala . Dupa operatia de spalare , il parlim , dupa care il vom sterge cu o carpa uscata . Picioarele le vom lega si in interiorul si exteriorul lui , vom pune sare si piper dupa gust .

Impanam pieptul fazanului cu slaninuta , pieptul fiind taiat feliute , dupa care se agata de scobitori , sa nu se desfaca .

Spalam si taiem legumele felii , intr-o tava punem ulei , asezam legumele in ea , deasupra punem fazanul si piperam dupa gust .

Tava o vom pune la cuptor , la foc potrivit .

Dupa ce acesta se rumeneste bine , il scoatem , il punem pe un platou si il servim cald .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *