1340969_bird.jpg

Fazan cu pere

Pentru persoanele care prefera carnea de vanat , carne cu o aroma deosebita , va prezentam in randurile care urmeaza o reteta foarte cunoscuta si practicata de vanatori – fazan cu pere – .

Reteta urmatoare este pentru 4 portii :

INGREDIENTE :

– 1 fazan ;

– 1 kg de pere ;

– 3 morcovi ;

– 1 pastarnac ;

– 3 cepe ;

– 1 unt ;

– jumatate de kilogram de ulei ;

– sare , piper si boia dulce .

PREPARARE :

Se ia fazanul , se curata de maruntaie si se spala ,punandu-se apoi la fiert , la foc mocnit , timp de 30 de minute . Dupa ce acele 30 de minute au trecut , adaugam in oala de fierbere cepele , morcovul , pastarnacul si jumatate de kg de pere , adaugandu-se piper si sare dupa gust . Le mai lasam sa fiarba inca 40 de minute , la foc mic .

Dupa ce toate au fiert , scoatem fazanul la scurs si scoatem legumele . Perele ramase le lasam si le taiem felii subtiri . Transam fazanul in bucati egale , pe care le piperam , saram si adaugam boia dulce dupa gust .

Punem intr-o tigaie la prajit uleiul , cu untul si tot adaugam cate o feliuta de para , pana le terminam pe toate . Din supa ramasa de la legumele fierte , vom pregati un sos gros , adaugand sare si piper .

Dupa ce s-a terminat de prajit si sosul este gata , vom pune sosul peste fazan si il servim cat este inca cald .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *