1309071_glass_of_milk.jpg

Defectele laptelui de vaca

Daca nu se vor respecta conditiile corespunzatoare de igiena necesare pastrarii laptelui de vaca la calitatile lui originale , laptele poate avea o serie de neregularitati .

Spre exemplu , acesta poate avea defecte de culoare . Laptele normal trebuie sa aiba culoarea alba , usor spre galbui . Daca laptele se va prezenta sub alte culori , cum ar fi albastru sau rosu , inseamna ca acesta este plin de bacterii sau de mucegaiuri .

Defectele de culoare a laptelui de vaca , se pot preveni prin spalarea vacilor si prin racirea laptelui .

De asemenea , laptele de vaca poate prezenta si defecte de consistenta . Laptele care nu se incheaga sau se incheaga prea usor , este un semn clar ca este un lapte stricat .

Pentru a ocoli aceste defecte , este necesar ca laptele sa se opareasca .

De altfel laptele poate sa prezinte un miros si aspect neplacut , de obicei amar . Aceste defecte sunt din cauza hranei pe care vacarul le-o administreaza vitelor .

Pentru a preveni aceasta cauza , este necesar sa schimbam tipul de hrana administrat animalelor .

Daca vaca mulsa va da lapte cu sange , este foarte grav , asta insemnand ca respectiva vita are o boala la uger si trebuie controlata si tratata imediat de medical veterinar .

Murdariile si microbii prezenti in laptele abia muls , se vor strecura cu ajutorul strecuratorii .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *