608430_corn.jpg

Crema de maini din porumb

Aceasta crema este foarte cunoscuta de catre persoanele care locuiesc in mediul rural. Crema de maini din porumb este buna atat pentru femei cat si pentru barbati, cu ajutorul ei se pot atenua ridurile si puteti scapa de arsuri sau alte cicatrici.

INGREDIENTE:

-jumatate de kilogram de porumb proaspat sau congelat

-trei lingurite de miere de albine

-doua linguri mari de zahar brun

-doua cani de lapte de capra

-doua oua.

MOD DE PREPARARE:

Se ia porumbul, se spala si se curata de impuritati. Se umple o oala cu apa si se adauga cana de lapte, porumbul si zaharul, punandu-se fiert. Se amesteca continuu timp de aproximativ zece minute si apoi se pune la racit intr-o debara aerisita. Intr-un mixter se amesteca ouale, mierea de albine, putin zahar brun si inca o cana de lapte de capra. Compozitia reiesita se amesteca peste cea care se gaseste in debara si se pune la macerat pentru o zi si jumatate.

UTILIZARE:

Dup ce timpul a trecut, crema este gata. Aceasta poate fi folosita doar atunci cand aveti zgarieturi, arsuri sau alte cicatrice sau o puteti utiliza ca tratament intensiv pentru maini. In ultimul caz se aplica pe mainile spalate si uscate in fiecare seara inainte de culcare. A doua zi dimineata se spala mainile bine si crema se aplica din nou cand vine seara. Crema de maini cu porumb este foarte buna si pentru persoanele care au o sensibilitate la ochi, aceasta putand fi aplicata dimineata timp de cinci minute pe ochi. Dupa aceea va trebui sa va spalati foarte bine ochii si sa aveti grija sa nu va intre in ochi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *