396432_rabbit_in_farm.jpg

Ciulama din carne de iepure

Ciulamaua de iepure este un fel de mancare foarte gustos si usor de gatit .

INGREDIENTE :

– un iepure ;

– 200 de grame de unt ;

– 5 linguri de ulei ;

– 4 lingurite de faina alba ;

– jumatate de kilogram de lapte ;

– sare ;

– piper .

Aceasta reteta este pentru 4 portii . Daca vreti sa preparati pentru mai multe persoane , mariti cantitatile .

PREPARARE :

Iepurele se va taia in bucati mari si ele se vor rumeni la cuptor pe ambele parti . Acoperim carnea cu apa si o fierbem la o temperatura normala , acoperita cu un capac , timp de 50 de minute .

Dupa ce aceasta a fiert , supa se va strecura si vom lasa ½ din ea . Bucatile de carne fierte , se vor pune pe un platou si vor fi lasate la cald .

Intr-o oala separata , se face un sos alb din unt , faina si lapte fierbinte si il amestecam cu supa ramasa . Dupa ce sosul este facut , presaram sare si piper dupa gust .

Adaugam sosul alb peste carnea inca calda si mai punem oala pe foc inca 10 minute pentru a se incalzi .

Se va servi imediat , deoarece sosul continand faina , se va ingrosa . Daca vreti sa il consumati mai tarziu , atunci cand faceti sosul , pregatiti-l mai subtire .

POFTA BUNA !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *