1031533_ostrich_female.jpg

Carnea de strut

Strutul produce o carne de culoarea rosie asemanatoare ca gust si ca textura cu carnea de vita. Partile comestibile ale strutului sunt spatele, soldurile. Carnea de strut este ideala pentru persoanele care tin regim. De fapt, este carnea cea mai slaba in grasimi (dupa carnea de bizon): 1,7g fata de 3g pentru carnea de pui, 15g pentru carnea de vita si 19g pentru carnea de porc. Deci, datorita nivelului scazut de grasimi carnea de strut este recomandata persoanelor care vor sa aiba un regim alimentar echilibrat si sanatos. Mii de consumatori au fost deja cuceriti de catre calitatile nutritionale si gustative ale carnii de strut! Iubitorii de carne rosie, predispusi la boli cardiovasculare, vor gasi in carnea de strut alimentul ideal deoarece este o carne dietetica si energetica.

Carnea de strut se distinge prin niste calitati exceptionale pe plan nutritional, cu un nivel scazut de colesterol: 49mg. Carnea de strut este bogata in proteine (18,2g), in fosfor, magneziu si in potasiu. Carnea de strut este foarte saraca in calorii: 97 de calorii.

Carnea de strut este una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Dezavantajul ar fi ca este destul de scumpa dar merita! Este mult mai curata decat carnea de porc sau carnea de vita si, dupa cum spuneam mai sus, mult mai sanatoasa! Carnea de strut se poate prepara la fel ca orice alt tip de carne: la cuptor, la gratar, sub forma de tocanita sau friptura. Din carnea de strut se pot face celebrii carnati sau sunca afumata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *