324801_bunny.jpg

Carne de iepure cu masline

Carnea de iepure este o carne foarte gustoasa , semanand la gust cu carnea de pui si din ea se pot prepara diferite retete culinare printre care ar fi si iepurele cu masline .

INGREDIENTE :

– 1 kg de carne de iepure ;

– bulion dupa gust ;

– 2 cepe ;

– 1 cana de ulei ;

– sare ;

– piper;

– 400 de grame de masline ;

– 2 catei de usturoi ;

– 2 pahare de vin rosu ;

– 1 foaie de dafin ;

– cimbru .

PREPARARE :

Se taie carnea de iepure in portii mai mari si egale si se prajeste in ulei . Dupa ce s-a prajit , o scoatem si o punem separat pe o farfurie . In uleiul ramas , prajim ceapa tocata , adaugam bulion dupa gust , apa si le lasam sa fiarba timp de minim 30 de minute . Dupa ce au fiert , adaugam sosul pe carne si le punem la fiert din nou , timp de 20 de minute .

Intr-o cratita separata , adaugam apa si maslinele si le lasam sa fiarba 50 de minute . Dupa ce au fiert le adaugam si pe ele in sos . Din cateii de usturoi vom prepara un mujdei si il vom adauga si pe el in sos .

In ultima etapa vom adauga vinul , foile de dafin si cimbrul , vom sara si pipera dupa gust si lasam sa se fiarba carnea .

Dupa ce carnea a fiert , se lasa la racit si se serveste .

POFTA MARE !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *