627613_fresh_corn_for_sale_3.jpg

Canjica din porumb

Canjica din porumb este un fel de mancare consumat mai ales in Brazilia si Portugalia. Aceasta se mai gaseste si sub denumirea de mugunza. Acest tip de mancare este asociat in general cu sarbatorile de iarna care in Brazilia se sarbatoresc la inceputul lunii iunie. Urmatoarea reteta este pentru patru portii in sa daca doriti sa o gatiti pentru mai multe persoane, trebuie doar sa mariti cantitatile.

INGREDIENTELE NECESARE PREPARARII:

-un kilogram de boabe de porumb intregi

-un kilogram de lapte

-zahar tos

-scortisoara

-o nuca de cocos si o jumatate de cana de lapte de cocos

-cuisoare

-alune

-lapte condensat.

MOD DE PREPARARE:

Se ia laptele si se fierbe in aceiasi oala cu laptele de cocos si cu cel condensat. Cand vedeti ca a dat puma, se opreste. Se ia nuca de cocos si se extrage din ea doar miezul care se amesteca peste laptele pe jumatate racit. Intr-o oala separata se pun la fiert boabele de porumb acoperite cu apa, la foc mic timp de aproxiumativ 20 de minute. Dupa ce timpul s-a sfarsit se amesteca peste lapte si se pun din nou pe foc timp de zece minute. In tot acest timp se amesteca incontinuu si se adauga treptat zahar dupa gust, scortisoara, cuisoarele si alunele pisate. Se opreste focul si se lasa la racit intr-un spatiu de depozitare luminos. Canjica din porumb se poate servi atat rece cat si calda, in functie de preferintele fiecareia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *